Det går inte som på räls


Som djur. Så känner man sig allt för ofta när man tågpendlar mellan malmö och helsingborg. Knökfulla tåg. Påminner starkt om tunnelbanan i London, med den väsentliga skillnaden att i Londons Underground är resorna i snitt ett par minuter långa. Min resa till jobbet är på drygt 45 minuter.

Man får inte ha något bagage i gångarna på tåget av säkerhetsskäl. Men det är ok att det står 200 pers ivägen? Vad gör man om det händer något på ett tåg som är så fullt att man inte ens kan sätta sig ner på huk om man måste, om det börjar snurra i huvudet? Det känns inte alls bra. 

Tågpersonalen försöker vara käcka och übertrevliga i högtalarna och på sina biljettrundor (de dagar det överhuvudtaget går att ta sig igenom tåget vill säga). Det funkar inte. Vi vill inte ha trevligt. Vi vill få plats. Vi vill komma hem i tid så vi hinner gå och träna eller hämta barn, inte behöva få en prick i registret på gymmet eller behöva ringa fritids och be om ursäkt. Vi vill inte avsluta vår arbetsdag i tid för att behöva stå på en snuskig perrong på knutpunkten i helsingborg i en halvtimma och bara vänta på ett tåg som alltid kommer för sent. ALLTID.

Det värsta är att man är helt maktlös. Man kan inte göra ett skit. Det hjälper ju föga att skälla ut någon översminkad tågvärdinna eller nonchalant lokförare. Det är ju inte deras fel, och dom kan ju inte heller göra något. Att klaga hos kundservice gör inte heller någon nytta. Det finns för få tåg och för många resenärer. En kass ekvation helt enkelt. Det är bara att bita ihop och betala de ettusensextio kronorna varje månad. Kanske borde man åka en timma tidigare för att slippa det värsta pendlingskaoset? Hej hej tio över sex tåget! (på morgonen) Lagom kreativ man är framåt tre på eftermiddan när klockan ringde vid fem samma morgon…uh.

Jaja, det sista som överger är hoppet. Jag hoppas på en bättre resdag i morgon!

Godnatt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s