Måndagströtthetssvammel


Bläh vad trött jag är. Måndagar är alltid jobbiga, ofta har man hittat på en massa under helgen och socialiserat hej vilt, och så när vardagen kommer och allt är lugnt igen i mammaledighetsbubblan så är det inte mycket man orkar ta sig för.

Idag har vi inte gjort många knop jag och lillis. Han har inte varit den vanliga solstrålen idag heller, vilket också gjort dagen lite extra motig. Jag vet inte om det är tänder på gång, det känns ganska troligt eftersom det är mest i samband med måltiderna som han ballat ur, inte ens gröt har funkat som vanligtvis är ett säkert kort. Däremot gick jag och köpte välling som han faktiskt aldrig fått innan, och det slukade han på nolltid. Jag är inte så förtjust i att ge välling egentligen just eftersom det är så mycket mat som äts på ingen tid alls och jag tycker inte det känns så nyttigt, som nån sorts hetsätning liksom. Men då och då kan han ju få det om inget annat funkar.

När man är själv med Love nu märks det också betydligt tydligare att han är inne i nån separationsångestfas nu. På helgen när både jag och Erik och ibland även andra finns omkring och underhåller honom så är han så gott som alltid glad och nöjd. Men nu när det bara är jag så blir han tooookig om jag bara går ur hans synfält för en minut. Alltså inte lite smågnällig och ledsen utan HELT HYSTERISK med en gång. Suck. Lelle parveln.

Och ja, nu är det Maj. Min sista månad som föräldrarledig på heltid. Det känns…jag vet inte. Varken bra eller dåligt. Visst är det mysigt att vara hemma och skönt att kunna ta dagen som den kommer och göra vad man vill, och såklart vill jag spendera så mycket tid med min lille skatt som jag bara kan, men samtidigt så har jag ju en egen hjärna som jag gärna vill börja använda igen. Det ska bli skönt att inte bara vara hushållerska och barnskötare utan också få vara sitt gamla vanliga jag och prata med andra vuxna om annat än barns utveckling, sömn och matvanor. Det blir säkert inte helt enkelt att hitta sitt nya jag i en helt ny vardag, men jag ser faktiskt fram emot att göra det och få till en balans med alla delar av mig som jag faktiskt har. Ja, lite svamligt kanske, men jag tror ni fattar vad jag menar. 🙂 Som sagt…trött…

Det är faktiskt läggdags nu. I morgon är en annan dag!

Puss å gonatt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s