Kompis-dumpad?


Ponera följande scenario. Du har en kompis på annan ort, ni kände varann för några år sedan men nu när ni bor längre ifrån så följer ni bara varandras liv på sociala medier. Men så en dag ska du besöka den här kompisens hemstad av olika anledningar, och ni bestämmer att ni ska ses på en fika för det var ju så längesen! Kul!

Dagen närmar sig och ni skickar meddelanden och bestämmer på ett ungefär när och var ni ska ses. Finemang! Men så när det väl är dags att ses så skickar du ett, två, flera meddelanden, både via facebook och på telefonen för att bestämma mer konkret, men utan att få något svar. Konstigt…har vi missförstått varann? Kanske har det hänt något? Borde du åka hem till personen och kolla så att allt är okej? Hm…vet ju inte riktigt var det där hemmet ligger…tja…nä…nehe. Du åker väl hemåt igen då, efter många timmars väntan på svar.

Väl hemma funderar du lite på vad som kan ha hänt, men släpper det sedan. Kanske hör personen av sig senare och förklarar? Det går ett tag, och du inser plötsligt att ni inte längre alls hörs via sociala medier. Inga instagramuppdateringar, likes, kommentarer i bloggen…konstigt. Du kollar insta och upptäcker att personen inte längre följer dig. Faktum är att du hittar inte personen på insta längre. Trist, du gillade personens bilder. Men så ser du plötsligt att personen har likeat en gemensam väns bild, och när du klickar på namnet kommer du till personens profil. Personen har alltså fortfarande insta, men måste alltså ha blockat dig eftersom du inte kan hitta hen via sökfunktionen och när du hittar personen via gemensamma vännen så kan du inte skicka någon följningsförfrågan. Vad märkligt?!

Du skickar fler meddelanden och frågar vad det betyder. Är det ett misstag, har du gjort något, vad är fel? Ni har ju inte setts på år och dar, inte pratat och inte hörts av i princip. Så vad kan felet vara? Om man bara tröttnar på någon, varför bestämmer man då att man ska ses och varför kan man då inte bara svara på ett av alla meddelandena och helt enkelt säga det? Det är bara väldigt märkligt och känns inte alls likt den här personen.

Sociala medier i all ära, men de kan skapa en hel del huvudbry och komplicera saker väldigt mycket. Tolkningar kan göras som blir helt åt skogen. Missförstånd kan uppstå alldeles i onödan. Och när man ratas via sociala medier, ja hur hanterar man det? Hur hade du gjort i den här situationen?

Jag har grubblat massor på ovanstående scenario, men nu tänkte jag att jag delar med mig av det och sen släpper jag det. Kanske kommer personen höra av sig någon dag och förklara vad som hänt, kanske inte. Även om det känns olustigt att det blev såhär konstigt så finns det inte nått mer jag kan göra och då får det vara som det är. Life goes on!  🙂

Annonser

2 reaktioner till “Kompis-dumpad?”

  1. Men va lustigt!? Att hen inte bara iggade första kontakten, och struntade i att göra planer från första början? Aja, TGIF och så vidare, trevlig helg! 🙂

    1. Ja, mycket konstigt är det! Vi hade jättepositiv ton i meddelandena när vi bestämde och sådär, så jag blir mest orolig att det hänt nått…? Vad nu det skulle kunna vara. Men man vet ju inte alltid varför människor gör som dom gör! 🙂

      Trevlig helg till dig med!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s