Första intrycken


Lägesrapport från inskolningen:

Det går fint! Igår var jag där med Loven ett par timmar, idag var pappa där några timmar till. Han är glad och nöjd och leker med alla nya saker och undersöker alla de små rummen och känner lite på sina nya kompisar. Liiite tagen har han varit fortfarande från sprutan förra veckan så han är inte helt i form vår lille grabb, men där känns som att han blir piggare och piggare nu. Just nu är de bara ca 10-12 barn med 4 fröknar, och så är vi 4 föräldrar som är med och skolar in så det är ganska lugnt på avdelningen får jag nog säga.

Det är ju inte så himla märkvärdigt det här med föris egentligen. Man leker lite. Läser en saga. Äter frukt. Kanske ritar en stund. Äter lunch. Sover lite. Är ute och leker nån timme. Bygger ett torn i kuddhörnan. Alltså det händer ju saker hela tiden, oftast i mindre grupper. Visst, ibland är det nån som slår sig och är ledsen i fem minuter. Sen hittar man på nått annat. Och om nån blir hämtad kanske en annan kommer på att han saknar mamma och pappa och blir lite ledsen. Men hallå- så är ju barn. Barn gråter ibland. Inga konstigheter. Jag tycker det känns hur bra som helst faktiskt. Dom har det bra där. Jättebra till och med. Personalen verkar trygg och påhittiga och, ja ni ska bara se MATEN! My god! Snacka om att man kommer få en kräsen unge, falukorv lär inte funka många veckor till! HÄR hittar ni en blogg som görs av kocken på Loves dagis. Mmm mmm mmmm!!!

Men visst, återigen, det känns såklart bra eftersom vi kan pussla och fixa så att det blir korta dagar för våran skrutt. Om jag skulle lämna honom där i 8,9, kanske till och med 10 timmar varje dag som vissa behöver göra så hade det inte alls känts bra såklart. Inte för att han hade haft det sämre där då, utan för att jag då knappt fått se honom själv på hela dagen och det hade varit väldans tomt och konstigt. Men nu känns det bra. På riktigt. Och det är skönt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s