Utflyktslördag


Lördag idag och det betyder utflyktsdag! Jag älskar utflykter, och nu när vi är en liten familj känns det av någon anledning mycket mer motiverat att bege sig iväg nånstans varje helg, jämfört med när det var bara jag och Erki. Konstigt kanske, för Love är ju inte riktigt där än att han fattar om vi är iväg på utflykt eller om vi sitter på balkongen typ. Han är lika glad oavsett så länge han har både mamma och pappa inom synhåll. Men ändå!

De senaste veckorna ha vi både varit ute i skogen (Bokskogen utanför Malmö) och haft Love i bär-ryggan, och förra helgen var vi i Helsingborg och hejade på maratonlöparna först och sen blev det Helsingør och smörrebröd och det hele. En riktig heldagsutflykt alltså. Idag skulle det enligt prognosen bli jättefint och varmt väder så vi planerade att cykla till Ribban (Ribersborgsstranden här i Malmö, ligger på andra sidan stan från där vi bor) och bara chilla och ha med lite matsäck. Nu blev det ju inte så himla fint väder eftersom morgondimman aldrig riktigt lättade, men vi cyklade iväg en runda ändå på eftermiddagen. Först hamnade vi på en rugbymatch som var i full gång när vi kom ner till Ribban. Sen spanade vi lite när en kille flög med sitt jättestora modellflygplan. Därefter bestämde vi oss för att cykla ännu lite mer söderut till Limhamn och äta matsäcken i småbåtshamnen. Sagt och gjort, vi cyklade dit och drack kaffe och spanade på alla som tog upp sina båtar på land för höstförvaring. Full aktivitet i hamnen med andra ord. Det är nog faktiskt tredje eller fjärde gången vi gör det, åker till nån hamn och fikar och tittar på båtupptagningar. Lite av en hösttradition skulle man kunna säga!

Sen cyklade vi hem igen och Loven somnade som en ostbåge bak på cykeln så Erik fick hanka på mig med sin cykel halva vägen hem och hålla upp lillens huvud samtidigt. Såg nog lite konstigt ut. Säkert en typisk förstagångsförälder grej. Andra barnet får sova dubbelvikt bäst det vill. Det är nog egentligen bara härdande. Men iallafall, där är vi ju inte än…  Och det blev ett bra träningspass för min del med lite extra vikt att dra på!

IMG_9742-0 IMG_9745-0

IMG_9744-0

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s