Nuläget


  • Är inne på sista jobbveckan nu för i år. Det känns märkligt. Bra och dåligt på samma gang. Folk kommer tillbaka från semestrarna och gör sig redo för en intensiv höst, och jag summerar, lämnar över, packar ihop. Har en blandning av enorm trötthet i kropp och knopp, samtidigt som jag såklart också känner av den där peppande nystartskänslan som man får i början på hösten, när det känns som att förändringens tid är här och allt är möjligt.  Jag vet att mina förändringar i höst inte alls är av det slag som vi diskuterar i kvava mötesrum på kontoret, men iallafall. Jag passar på att njuta av att vara en del av arbetslivet lite till; tempot, pulsen, känslan av ett sammanhang och att kunna påverka. Få vara med där det händer. Det kommer jag sakna.
  • Islatte alltså. Med extra shot. Guds gåva till en gravid kvinna i sommarvärmen.
  • Jag googlade ”v36 inga förvärkar” förra veckan. I helgen kom dom som ett brev på posten. Aj aj. Alltså hallå mr Internet- jag GOOGLADE dem, jag BESTÄLLDE inte dem. See the difference?
  • Har skrivit tidigare om det här med att passa på att utnyttja sin ställning som gravid och hur svårt jag tycker det är. Idag frågade en kollega vid en paus om han skulle hämta något åt mig, varpå jag svarar ”tack men jag kan gå själv, jag är gravid, inte döende”. Det var ju skämtsamt menat men lät kanske lite hårt? Jag tror han tog det på rätt sätt, men ja, det blev ändå konstigt. Han menade ju väl.
  • En annan sak är det här med att kommentera magen. Jag har faktiskt inte minsta lilla problem med att folk klappar på magen, det är inget som händer stup i kvarten och när någon inte kunnat hålla tassarna borta så har det varit okej. Nästan lite gulligt faktiskt. Däremot kommentarerna; just don’t go there! Förra veckan fick jag höra allt ifrån att ”NU måste det väl ändå vara dags snart!?” till ”Va, ska du redan sluta jobba, det ser ju ut att vara många veckor kvar?”. Och den värsta: ”Jaha men om det är en hel månad kvar så blir det nog en stor bebis. Barnen blir ju ofta större för varje graviditet”. Okej. VAD exakt vill du att jag ska ta med mig av en sån kommentar? En oro för att få en femkilosklump? Jag vill helst inte tänka på förlossningen i relation till bebisens vikt överhuvudtaget, men jag kan ju säga att jag väger fem kilo mindre nu än jag gjorde förra gången i samma vecka och då vägde barnet 2700 gram när det föddes. You do the math…  Alltså, magen ser ut som den gör, det är inget jag kunnat påverka, och det är INGEN som vet hur stor eller liten bebisen är där inne (förra gången fick jag veta på ett sent UL att bebis skulle väga åtminstone över 3,6 kg vid födseln. Det var ett kilo fel där ja.). End of discussion.
  • Och hemma i huset? Jodå, det renoveras för fullt, snart är två av tre sovrum färdigfixade bortsett från golvslipning som får komma lite senare. Det är lite slitigt och nog inte riktigt vad vi tänkt oss att vi skulle pyssla med när vi köpte huset, men vi börjar ändå landa lite i att det är såhär och att vi inte vill packa upp och göra oss hemmastadda i ett hem som inte känns bra. Vi vill fixa först. Så på tur står alltså sista sovrummet, bredspackling av hallen bade uppe och nere som idag har strukturväggar, bygge av liten toa i hallen nere, byta ut köket och bygga en vägg vid trappan uppe på vinden så att det rummet blir mer användbart. Sen finns det såklart mer långsiktiga planer också som handlar om utbyggnad av huset, garagebygge, nytt badrum i källaren, osv. Men man kan ju inte göra allt på en gång 😉

image

Lilla sovrummet där det tidigare var en inbyggd bokhylla. Nu är det isolerat och ombyggt för att vara lite mer flexibelt än innan.

image

Vårt blivande sovrum, här var också en inbyggd bokhylla tidigare som nu är ersatt av en isolerad vägg.

image

I det lilla ”gattet” nedanför trappan hade det Passat bra med en liten toalett. Hoppas kunna få till det på ett bra sätt.

image

Trappan. Knarrig som bara den, och inte så särdeles vacker om man frågar mig. Kommer troligtvis bli vit med mörka trappsteg i framtiden.

image

Vardagsrummet och en skymt av matrummet. Vi håller på att känna av hur vi vill möblera här så än så länge är det väldigt spartanskt. Men de nyslipade golven är iallafall jättefina!

image

Köket. Tja…här finns iallafall potential!

Sådär ja, då har ni fått se en liten skymt av vårt kaos-hem, också! 😉

Annonser

2 reaktioner till “Nuläget”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s