Bakismåndag


Måndag, vecka 38 (37+5). Känner mig helt bakis även denna måndag, det är ju liksom så svårt att ta det lugnt på helgerna. Denna helgen blev det en relativt sen lördagskväll på middag i Lund, och sen en lite för lång promenad på söndagen och en ganska trött och oberäknelig tvååring att deala med hela dagen. Men det har varit fint väder och jag har mått bra och orkat socialisera mycket med vänner och familj, så på så vis har det varit en jättebra helg. Men nu vill jag verkligen inte hitta på nånting mer. Jag vill inte ha besök, jag vill inte åka nånstans, jag vill inte göra något planerat och bokat och uppstyrt. Jag vill bara vara hemma och ta det lugnt och kanske cykla en runda eller ta en lagom lång promenad. Men inte mer än så. Jag behöver samla mig och förbereda mig mer på vad som kommer att hända nu snart. Jag orkar inte småprata om väder och vind eller politiska utspel eller kändisskvaller. Jag bryr mig inte. Jag bryr mig bara om mig själv just nu och min familj, det är den ärliga sanningen 🙂 . Och jag tycker att det är svårt att hitta fokus denna gången, jag försöker förbereda mig på samma sätt som sist ungefär, men känner att det inte funkar. Det är inte det jag behöver just nu, men jag kan heller inte riktigt känna vad det faktiskt är jag söker. Antar att det är en del rampfeber nu. Känner mig som en tickande bomb. Blä, detta är den värsta tiden på hela graviditeten; total ovisshet om allting. När ska det dra igång, när är det dags? Man vet att man behöver hushålla med energin men kan ju samtidigt inte bara ligga i sängen hela dagen. Man har ingen aning om hur lång tid förlossningen kommer att ta eller hur den kommer bli eller ens VAR den kommer bli av… Samtidigt som man är tung och trött och långsam och nånstans mest bara vill ha tillbaka sin kropp och kunna ligga ner utan halsbränna och bli lite smärt och smidig igen. Men så kommer man på hur ont det kommer  att göra och hur jobbig en förlossning är och känner plötsligt att den där halsbrännan kanske jag nog ändå kan leva med resten av livet bara jag slipper föda ut det här barnet…hehe? Kejsarsnitt? Jamen okej, tack det tar vi! Puh…rampfeber som sagt.

  
Min bokhög på nattduksbordet just nu…

Ja, så det blir en lugn vecka för min del, har en utflykt inplanerad till i morgon när jag ska på massage, men i övrigt är det hemmets lugna vrå som gäller. Ja och på fredag ska jag till barnmorskan, och sen ska vi skriva de sista papperna med nya ägaren av vinden. Så det är en lite jobbig vecka det här, nu har tiden för överlämningen kommit och snart har vi ingen nyckel längre, snart är vinden verkligen inte alls vår. Hm, ja…time to move on helt enkelt.

Nu ska jag ”move on” to the kitchen och äta lite mellis känner jag, och så var det ju det här med att klä på sig nått annat än morgonrocken…kanske skulle testa det idag med? 😉

  
En trött morgonrocksselfie

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s