Lillasyster 15 veckor


Vår nyaste familjemedlem har hunnit bli tre månader och lite till, och jag tänkte spalta upp lite info om hur hon är just nu som en minnesanteckning.

  • Först och främst; namnet!?! Vi har ju velat och våndats fram och tillbaka över detta med vad lillskrotan ska heta, och trots att vi passerat deadline har vi ännu inte skickat in det där förbenade namn-pappret. Men nu har vi bestämt oss för Linnea som tilltalsnamn iallafall. Mellannamnen är dock inte helt klart… Haha, stackarn får ju en identitetskris innan hon ens är ett halvår gammal 🙂
  • Sömn: den blir när den blir helt enkelt, vi har inte hittat in i några mönster eller rutiner kring det där ännu. Ibland sover hon mycket på förmiddagen, ibland på eftermiddagen. Det beror på vad som händer runt omkring och vad vi gör. Men hon sover bra på de flesta ställen; i sin säng, i vagnen, i bilen, rakt upp och ner på hallgolvet om storebror tar för lång tid på sig att bli klar…ja hon är inte så knusslig med sånt helt enkelt. På nätterna sover hon bra, det måste vara cocoona babyns förtjänst, haha. 😉 Hon har haft ett par nätter där hon sovit i i princip hela natten (ca 8-9 h) men oftast vaknar hon en eller ett par gånger. Hon äter gärna då, men jag provar alltid med att ge nappen först och om hon accepterar det och somnar om så är jag tacksam. Jag tror nog att hon kommer vänja sig av med att äta på natten ganska snart. Det hade varit skönt…
  • Mat: det är helamning som gäller och det funkar bra. Vid nästa BVC besök ska vi prata om matintroduktion, men helt ärligt så känns det ganska långt borta. Jag känner ingen alls stress med det och kommer nog ta det betydligt lugnare än vad vi gjorde med Love, då blev det nån sorts osäker mat-hets eftersom ”alla andra” började med smakportioner vid fyra månader. Men funkar amningen (och flaska vid behov) så är det ju ingen brådska, framförallt gluten vill jag vänta så länge som möjligt med. Jag tror på det här med ”desto mindre och desto senare desto bättre” när det kommer till den saken.
  • Storlek: på tremånaderskontrollen vägde hon in på lite drygt 6000 g, och mätte 61 cm i strumplästen. Ingen pyttetjej alltså, men nog ganska normalt. I kläder har hon oftast strl 62 eller 68, men det känns som att jag rensar ut kläder ur hennes garderob var och varannan vecka. Swooosh säger det!
  • Humör: det är en tjej som är lugn och glad till 90%, och så kan hon såklart bli lite gnällig och rentav arg ibland också. Mest om hon är trött, det här med hunger blir hon mer stirrig av men hon gråter sällan för att hon är hungrig.
  • Sysselsättning: just nu är det mycket tuggande på händerna, och hon varvar mellan att försöka få in en hel knytnäve i munnen och att sticka fingrarna så långt bak i halsen att hon klöks. Innovativt. Hon har också börjat ”snacka” en massa och skiner upp som en sol om man besvarar ljuden med liknande läten. Så himla göllit asså!
  • Övrigt: Håret har fått stanna kvar på huvudet, även om det blivit betydligt ljusare och nog lite mer åt det röda hållet. När det är blött är det jättelockigt, men så fort det torkar övergår det till en rak, tantig hockeyfrilla á la Mc Gyver. Lite charmigt det med kan jag tycka…

mitt lilla gullefjun ❤

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s